Ψηφιακός ανασχηματισμός
ΨηφιακόΒήμα
ΕΣΠΑ
increase Font
decrease Font
reset Font
page style Back/White
page style White/Back
page style Standard
MHTE 0726K112K0170000

Παραλίες – Ακτές

Ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του νησιού της Σκοπέλου είναι οι πανέμορφες, καθαρές και καταγάλανες παραλίες της. Ανταποκρινόμενες σε κάθε είδους αρέσκεια ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες και κολυμβητές, οι παραλίες και οι ακτές της Σκοπέλου έχουν ταυτίσει την παρουσία τους με αυτή του νησιού.


Το Νέο Κλήμα όπου βρίσκεται και το κατάλυμα MiraMare, απέχει 19 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σκοπέλου, ενώ από το έτερο λιμάνι, αυτό της Γλώσσας, απέχει 14 χιλιόμετρα. Ο όρμος του Αγνώντα στον οποίο βέβαια δεν αγκυροβολούν τα επιβατηγά πλοία της γραμμής, βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από το Νέο Κλήμα.

Εάν είστε από αυτούς που προτίμησαν ως σημείο άφιξης το λιμάνι της Σκοπέλου θα έχετε δύο επιλογές ώστε να φτάσετε στο Νέο Κλήμα. Ο πρώτος δρόμος διασχίζει κατά σειρά τις παραλίες του Στάφυλου, του Αγνώντα, του Λιμνοναρίου, του Πανόρμου, της Μηλιάς και της Καστάνης. Η συνολική απόσταση υπολογίζεται στα 24 χιλιόμετρα με το οδικό δίκτυο να χαρακτηρίζεται από την καλή του σήμανση αλλά και από το γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί να περάσετε μέσα από χωματόδρομους παρά μόνο από ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Ο δεύτερος δρόμος είναι μόνο μέσω των παραλιών Πάνορμος, Μηλιά και Καστάνι και έχει συνολική απόσταση 19 χιλιομέτρων.

Εκτός από τις προαναφερθείσες παραλίες οι οποίες αποτελούν εξαιρετική επιλογή για κάθε λουόμενο και συγκεντρώνουν την πλειονότητα των επισκεπτών, σε κοντινή σχετικά απόσταση από το Νέο Κλήμα βρίσκονται οι παραλίες της Αλμυρόπετρας (2,5 χιλιόμετρα), του φημισμένου από την ταινία Mamma Mia, Άϊ Γιάννη ( 14 χιλιόμετρα), του Περιβολιού (14 χιλιόμετρα), του Χονδρογιώργη (15 χιλιόμετρα) αλλά και του Λουτρακίου (13 χιλιόμετρα). Οι συγκεκριμένες επιλογές είναι εξαιρετικές για όσους επιθυμούν εξαιρετικά νερά μεν, αλλά κάτι πιο αντισυμβατικό δε, καθώς ο κόσμος σε αυτές τις ακτές δεν είναι σε καμία περίπτωση ίδιος με αυτόν των πιο πάνω παραλιών. Να σημειωθεί πως αυτές οι ακτές βρίσκονται προς την αντίθετη κατεύθυνση από τα Νέο Κλήμα δηλαδή προς το λιμάνι της Γλώσσας. Παραλίες υπάρχουν και στην βορεινή πλευρά του νησιού λιγότερο φημισμένες, όπως είναι το Γλυφονέρι και το Γλυστέρι. Όλες τις παραπάνω παραλίες μπορείτε να τις επισκεφτείτε κάποιος οδικώς ενώ υπάρχουν και αυτές που είναι σαφώς λιγότερο πολυσύχναστες (Φτελιά, Μεγάλο Πεύκο, Νεράκι, Καλύβες κ.α.) και για να τις επισκεφθεί κάποιος πρέπει να το πράξει μέσω θαλάσσης, νοικιάζοντας δηλαδή κάποια βάρκα.

Κάντε κράτηση τώρα!